8.5.2017 Tietgen Business ja Uddannelsebroen

Tietgenskolen businessin rehtori Bo Ravn esitteli kaupallisen koulutuksen vuonna 2015 tehdyn koulutusuudistuksen vaikutuksia. Opinnot voi aloittaa vain suorittamalla hyväksytysti tanskan kielen ja matematiikan kokeet. Näin halutaan  taata riittävät opiskeluvalmiudet opintojen loppuun saattamiseksi. Tämä onkin tehostanut läpäisyastetta ja opintojen vetovoimaisuutta. Opiskelussa pystytään keskittymään opiskeltaviin asioihin.

Yhteisten tutkinnonosien opiskeluun menee 1/2 – 2vuotta. Tämä jakso antaa myös valmiuksia työelämään siirtymiseen ja jatko-opintokelposuuden. Tämä jälkeen seuraa kahden vuoden palkalliset ammatilliset opinnot työssä ja oppilaitoksessa 7 – 8 viikkoa kahden vuoden aikana. Opiskelijat joille ei saada työsopimusta, jatkavat Center for practical training at school. Tässä toimintavaihtoehdossa on StarttiPajan kanssa yhteisiä piirteitä.

Uddannelsebroen “Koulutussilta” on 18 – 30 vuotiaille nuorille tarkoitettu työpaja, joka tarjoaa tukea ja mentorointia haasteellisista lähtökohdista ponnistaville opiskelijoille. Opiskelijoiden tutustumisjaksot Tietgenskolen eri aloille muistuttaa paljon Valman tarjontaa. Toisaalta opiskelut etenevät pajaopintojen tavoin omissa tiloissa.

Kiinnostavaa oli se, kuinka pajalle oli suunniteltu kahden viikon mittainen Intro, jossa opiskelijoita haastateltiin ja joka tarjosi myös mahdollisuuden olla ryhmässä ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Tätä voisi kokeilla meilläkin.

Säilyttääkseen yhteiskunnan tarjoamat opintososiaaliset edut, opiskelijan tulee päivittäin osallistua Koulutussillan tarjoamaan toimintaan. Tältä osin heillä on läsnäolopäiviltä sama korvausperiaate kuin meillä työvoimatoimistolla.

Tehokkaammaksi koulutusjakson mitaksi on osoittautunut keskimäärin 12 viikkoa. Pidempi aika koululla on haasteellinen töihin siirtymisen kannalta. Koulutussillan tavoitteena on löytää opiskelijalle sopivin kouluttautumisväylä. Näitä ovat sopivan alan löytyminen, oikean tason löytäminen ja sitä kautta työllistyminen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s