9.5.2017 HHX Tietgen

HHX tarkoittaa lukio-opintoja laajennettuna liiketalouden  kursseilla. Opiskelijat ponnistelevat määrätietoisesti saadakseen riittävän hyvät pisteet yliopistoon pääsemiseksi.  Saimme hyvän perehdytyksen koulutukseen Ruth Schaefferin opastuksella. Hän olikin vieraillut edellisellä viikolla Kallaveden lukiolla ja tuntui kuin olisimme olleet vastavierailulla, vaika emme Kuopiossa olleet tavanneetkaan.

Erling Strange Nielsen ja Erik Lundorff veivät meidät oppitunneille mukaan osallistumaan opiskelijoiden liikeideoiden esittely- ja sparrauskeskusteluihin. Tanskalaiset nuoret ovat omiemme tapaan ennakkoluulottomia uusien ideoiden kehittäjiä ja kuulimme esimerkiksi esityksen festivaalikäyttöön tarkoitetusta pyykkirekasta. Opiskelijat ovat hyvin avoimia ja kiinnostuneita juttelemaan vierailijoiden kanssa.

Lukio-opinnot voi HHX:ssä aloittaa vain, jos edeltävä oppilaitos ilmoittaa, että opiskelijalla on riittävät valmiudet suoriutua lukiosta. Joissakin harvoissa tapauksissa opiskelijoille annettiin tilaisuus osoittaa taitonsa erityisellä testillä. Keskeyttäneiden määrä onkin todella pieni noin 5%.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s