10.5.2017 Career Centre

Iloinen jälleennäkeminen  Sörenin ja Clausin kanssa. He vierailivat Kuopiossa luonamme 8 viikkoa sitten. Nyt saimme nähdä miten täällä toimitaan.

Aluksi pysähdyimme keskustelemaan Vuoden Työpaikka -valinnasta. Täällä on tapana, että opiskelijat vuosittain valitsevat työssäoppimispaikoista yhden, jossa ammattitaito, kollegiaalisuus, ohjaus sekä yhteistyö ja kanssakäyminen ansaitsevat huomionosoituksen. Tästä tunnustuksesta kaikki ovat ylpeitä ja se toimii kaikille osapuolille hyvänä mainoksena.

Seinille oli koottu myös työllistymismahdollisuuksia eri suuntautumisvaihtoehdoilla. Listausta päivitetään jatkuvasti,  jolloin opiskelijalle on selvää, millaisiin tehtäviin voi ja kannattaa suuntautua eri valinnoilla.

Luokkahuoneisiin oli varattu yksi seinä yrityksen työssäoppimisen mainostilaksi. Tällaisia luokkia oli ainakin kymmenkunta. Tätä mainostilaa myytiin vuodeksi kerrallaan. Opiskelijat tuntuivan pitävän tällaisesta käytännöstä. Luokkatilat oli helppo kokea alalle suuntaaviksi koulumaisuuden sijaan. Oman seinän tuntemistamme yrityksistä olivat ostaneet Lidl ja H&M.

Työsopimuksen saaneeet opiskelijat kuvattiin kehystettyihin tauluihin, jotka oli koottu opiskelijoiden työskentelytilan seinälle. He ovat myös esillä oppilaitoksen Facebook  -sivulla.

Oppilaitoksen sivulle Sören kerää linkkejä tarjolla olevista työssäoppimispaikoista eri suuntautumisvaihtoehdoille. Facebook on myös tarjolla työpaikkojen nopeaan tarjoamiseen. Katselukertoja näille viesteille oli kertynyt paljon. Sören myös ohjasi opiskelijoita heille sopiviin työpaikkoihin.

Seuraavaksi tapasimme kaksi Sörenin ja Clausin kollegaa, jotka viikoittain pitivät matalan kynnyksen vastaanottoa ruokalassa. Tämän palvelun ohjaajat totesivat hyvin toimivaksi. Tarvittaessa opiskelijoiden kanssa sovittiin jatko-ohjauksia.

Oppilaitoksen kaupassa myynnissä oli kaupungin yritysten tuotteita. Esillepanoja oli tehty esimerkiksi vaatteista, toimistotarvikkeista ja kosmetiikasta.

Työpaikkakäynnin kohteena oli Fotex -niminen suurehko tekstiili- ja päivittäistavarakauppa. Norjalaisketjun toimintaa meille esitteli Mads, myymäläpäällikkö. Kilpailuvalttina heillä oli oli oma 24/7 toimiva leipomo, jossa työskenteli 22 työntekijää ympäri vuorokauden. Leipomo toimitti leipää Fyn -saaren kaikkiin Fotex -myymälöihin lukuunottamatta Svendborgia, jolla on oma pieni leipomo.

Opintojaan aloittelevat opiskelijat olivat inventaaria suorittamassa. Mads tuntui olevan tyytyväinen rekrytoimiinsa opiskelijoihin.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s