11.5.2017 Tietgen Business

Aamulla tapasimme markkinoinnin opettajan Birthen, joka oli Clausin ja Sörenin kanssa Kuopiossa vierailulla. Hän ohjasi meidät tapaamaan Meten,  oppilaitoksen some -ylläpitäjän. Hän pitää käsissään oppilaitoksen Instagram, Facebook ja Snapchat -näkyvyyttä. Tämän kevään aikana he ovat rekrytoineet viisi opiskelijaa some -materiaalin tuottamiseen. Michelleltä saimmekin Instagram linkin: @tietgen.business, sekä Snapchat -osoitteen tb.voksen. Tytöt esittelivät sivustoja ja tykkäyksiä hyvin ammattimaisella otteella ja toivoivat some -osaamisen olevan hyvä meriitti CV:ssä.

Green Box on Odensessa uusi ammatillisen koulutuksen markkinoinnin toteuttaja. Isoa konttia muistuttava vihreä laatikko kätki sisäänsä useita yllätyksiä. Ammatteja pystyi tunnustelemaan, näkemään, kuulemaan ja sovittamaan. 34/35 odenselaisesta peruskoulusta oli käynyt tutustumassa toimintaan kahden ensimmäisen vuoden aikana. Boksin tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuutta. Ainakin ammatillisen koulutuksen suosion laskeva trendi oli onnistuttu pysäyttämään. Nykyisellään lukio-opinnot valitsee noin 75% ja kuitenkin ammatillisella puolella on paljon työtehtäviä tarjolla.

Martin toimii Tietgenissä monipuolisissa tehtävissä. Koulutukseltaan hän on sosiaalityöntekijä, joka antaa vahvan perustan toiminnalle. Ammatinohjaaja, keskustelija, hyvinvointitapahtumien järjestäjä, tulipalojen sammuttaja luokkatilanteissa (bodyguard) ja erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisija. Opiskelijatoimikunnan kanssa hän osallistuu vuosittain viiden juhlan järjestelyihin taustatukena. Juhlat toimivat osaltaan oppilaitoksen vetovoimaisuutta lisäävänä tekijänä.

Lisbethin kanssa ajelimme iltapäivällä entisen Maamieskoulun tiloihin uudistettuun Tietgenin osaamiskeskukseen. Paikka sijaitsee keskustan ulkopuolella hyvin yhteyksien varrella, mikä mahdollistaa erilaisten yrityskoulutusten järjestämisen lyhytkursseina. Opiskelijoiden on mahdollista yöpyä muutaman päivän koulutusten aikana. Lyhytkursseina tarjotaan yksittäistä erityisosaamista, kuten esimerkiksi Excelin taitojen päivitystä, sekä meidän eat- ja at -tutkintoja vastaavia koulutuksia.

Palautekeskustelussa pohdimme opiskelijavaihdon aloittamista ja sen toteutustapoja. Kaiken kaikkiaan totesimme vierailun onnistuneen hienosti. Sisällöt olivat monipuolisia ja mielenkiintoisia ja erittäin hyvin aikataulutettuja. Kuopioon päästyämme kokoamme heille vielä matkan parhaimpia anteja, mahdollisia kehityskohteita sekä ideoita vierailutilanteisiin ynnä yhteistyön jatkamista ja syventämistä.

Tästä saatte lukea seuraavassa blogipostauksessamme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s