Abseiling – Trust the Rope

Osallistuimme mukaan kalliokiipeily tapahtumaan, joka järjestettiin Xaqqa Cliffs, Siggiewissä. Emme saaneet tarkempaa tieto aikaisemmin siitä, kuinka pitkä laskeutumis tulee olemaan tai mistään muustakaan, vasta kuin saavuimme perille ja näimme kaiken omin silmin. Pääsimme laskeutumaan kahta eri pituista reittiä. Jokainen joutui ensin kulkemaan lyhyemmän reitin, joka oli 20m pitkä, ja sen jälkeen pidemmän reitin pituudeltaan 60m.

dav

Kuvittele laskeutuvasi kallion seinämää pitkin alas valjaiden ja köyden varassa. Ei kuullosta pelottavalta eikä sen hauskemmaltakaan. Katsoessa takanasi olevaa 60 metrin laskeutumista miettien “Mihin olemmekaan ryhtyneet..” “Mitä jos köysi pettää..” Ohjaajat opastivat meidät tekniikkaan ja opetuksen aikana kaksi asiaa varmasti jäi päähän mieleen; älä MISSÄÄN vaiheessa päästä irti köydestä oikealla kädellä ja luota köyteen.

Ensimmäinen askel reunan yli kouraisi jäätelökauhan lailla vatsasta. Paluuta ei enään ollut. Reunalta muut huutavat ohjeita; “Polvet lukkoon!” “Nojaa taaksepäin!” “Trust the rope!!”. Mutta pian homma alkaa sujua. Et mieti enää kuolemaa vaan käännät pääsi ja näät kauniin näkymän ulapalle. Kun pääset perille pohjalle olo on kuin voittajalla. Ensimmäinen 20 metrin laskeutuminen suoritettu. Sitten opastetaan takaisin ylös ja seuraavaan 60 metrin laskeutumiseen. Päivän lopuksi, henkeäkään ei menetetty.

Abseiling oli varsin hauska ja mahtava kokemus! Varsinkin siinä vaiheessa kun laskeutuminen alkoi jo sujua, ja loppumatka onnistu SWAT-hyppyjen lailla.

Jokaisen laskeutumisen jälkeen,
kiipesimme ylös keskimmäisessä kuvassa näkyvää “portaita” pitkin

Advertisements

One thought on “Abseiling – Trust the Rope

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s